Nummer 13 2021

Nu har vi publicerat årets nummer, nr 13 (2021). Det tryckta numret går att beställa på förlagets hemsida: https://arkiv.nu/butik/arkiv-tidskrift-for-samhallsanalys-nr-13/.

Sedan tidigare har vi redan släppt Mikael Stigendals diskussion om värdet av ett klassbegrepp och Marcus Lauri och Paulina de los Reyes som återvänder till Husby och efterspelet till oroligheterna där 2013.

Nu tillkommer Klas Åmark som tar sig an den socialdemokratiska samhällsordningen och så bjuder vi på två nyöversatta anteckningar ur Antonio Gramscis ”Amerikanism och fordism”.

På det följer kommentarer där Anders Stephanson tecknar sin bildningsresa, Bo Rothstein skisserar ”avvecklingens” politiska logik och Christian Andersson återvänder till Nordafrika efter de folkliga revolterna.

Sist recenserar Sarah Schulman Håkan Blomqvists Socialism på jiddisch, Anders Björnsson Ola Tunanders Det svenska ubåtskriget och Jonny Hjelm Thomas Pikettys Kapitalet och ideologin.Arkiv. Tidskrift för samhällsanalys | DOI: https://doi.org/10.13068/2000-6217 (beständig länk)

ISSN: 2000-6217 (elektronisk resurs) | ISSN: 2000-6225 (tryck)

Ansvarig utgivare och chefredaktör: Sven Hort | Kontaktuppgifter

Tidskriften Arkiv använder en upphovsrättslicens från Creative Commons: Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 3.0 Unported (CC BY-NC-ND 3.0).

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) och statistikverktyget Google Analytics. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du neka webbplatsen att lämna en webbkaka och göra dig anonym för Google. Det kan innebära att vissa tjänster inte fungerar. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om våra dataskyddsriktlinjer.

 

Logga in