För bibliotekarier

     » Indexering
     » Stående order och biblioteksdistribution

Indexering

Följande databaser listar Arkiv. Tidskrift för samhällsanalys:

Nordiska sociologförbundets The Nordic Sociology Directory of Journals:
http://www1.svt.ntnu.no/nsajournals/

Norsk senter for forskningsdatas (NSD:s) register för auktoriserade publiseringskanaler (med nivå 1):
https://dbh.nsd.uib.no/publiseringskanaler/KanalTidsskriftInfo.action?id=481179&bibsys=false

Danska BFI-listan (Den Bibliometriske Forskningsindikator) för auktoriserade forskningspublikationer (nivå 1):
https://ufm.dk/forskning-og-innovation/statistik-og-analyser/den-bibliometriske-forskningsindikator/BFI-lister

The European Reference Index for the Humanities and the Social Sciences (ERIH PLUS):
https://dbh.nsd.uib.no/publiseringskanaler/erihplus/periodical/info.action?id=481179

Tidskriften är registrerad hos Kungliga biblioteket och i LIBRIS genom sina ISSN: 2000-6217 (elektronisk resurs) och 2000-6225 (tryck). Vi vill gärna uppmuntra forskningsbibliotekarier att lista oss bland bibliotekets fria elektroniska resurser.

Genom att publicera våra artiklar med omedelbar fri tillgänglighet (open access) och genom att använda publiceringssystemet Open Journal Systems (OJS) vill vi underlätta för indexering och spridning av vårt material. I framtiden vill vi även kunna tillhandahålla permanent arkivering för bibliotek genom LOCKSS-systemet.

Tidskriften använder sig av en upphovsrättslicens från Creative Commons: Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 3.0 Unported (CC BY-NC-ND 3.0), som möjliggör att privatpersoner, organisationer och bibliotek fritt kan tillgängliggöra och lagra artiklarna på egna webbsidor och i egna databaser så länge upphovsrättslicensen följs. Tidskriften Arkiv välkomnar alla insatser för att sprida våra artiklar och hjälper gärna till med att tillhandahålla den beständiga internetadress som pekar till varje artikel, efterfrågad metadata och annat som kan vara av intresse. Hör av dig till red@tidskriftenarkiv.se om du behöver hjälp med detta.

Stående order och biblioteksdistribution

De bibliotek, institutioner och andra organisationer med någorlunda fasta adresser som vill säkerställa att de får alla nummer av tidskriften Arkiv som tryckt bok till förmånliga priser, kan med fördel sätta upp en stående order från Arkiv förlag & tidskrift. Kontakta förlaget på 046-133920 eller arkiv@arkiv.nu för prisuppgifter och för att sätta upp en sådan order. De tryckta utgåvorna finns självklart även tillgängliga via de vanliga bokhandelskanalerna (t.ex. BTJ), men inte till samma förmånliga priser som direkt från förlaget.Arkiv. Tidskrift för samhällsanalys | DOI: https://doi.org/10.13068/2000-6217 (beständig länk)

ISSN: 2000-6217 (elektronisk resurs) | ISSN: 2000-6225 (tryck)

Ansvarig utgivare och chefredaktör: Sven Hort | Kontaktuppgifter

Tidskriften Arkiv använder en upphovsrättslicens från Creative Commons: Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 3.0 Unported (CC BY-NC-ND 3.0).

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) och statistikverktyget Google Analytics. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du neka webbplatsen att lämna en webbkaka och göra dig anonym för Google. Det kan innebära att vissa tjänster inte fungerar. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om våra dataskyddsriktlinjer.

 

Logga in