Information för läsare

Arkiv. Tidskrift för samhällsanalys är en vetenskaplig sakkunniggranskad tidskrift för samhällsvetenskap och historia med fokus på kritiska analyser av det moderna samhället och dess framväxt. Tidskriften riktar sig till såväl forskare, lärare och studenter som myndigheter, organisationer och intresserad allmänhet.

Alla artiklar publiceras fritt tillgängliga (så kallad open access) på den här hemsidan, helt gratis att läsa och sprida över internet och som utskrift. Avslutade nummer släpps dessutom till försäljning som tryckt bok och e-bok (i epub-format). Tidskriften ges ut av Stiftelsen Arkiv för främjande och spridning av samhällsvetenskaplig och historisk forskning genom Arkiv förlag & tidskrift.

Ett bra sätt att hålla sig uppdaterad om tidskriftens utgivning är att anmäla sig till Arkivs e-postlista. Du kan även följa tidskriften och förlaget genom att gilla oss på Facebook.

Under Om tidskriften hittar du bland annat information om vår inriktning och publiceringsmodell samt mer utförlig information för läsare om tidskriftens e-postlista, hur du i framtiden gör för att köpa hela nummer och om den upphovsrättslicens som gäller för artiklarna.Arkiv. Tidskrift för samhällsanalys | DOI: https://doi.org/10.13068/2000-6217 (beständig länk)

ISSN: 2000-6217 (elektronisk resurs) | ISSN: 2000-6225 (tryck)

Ansvarig utgivare och chefredaktör: Sven Hort | Kontaktuppgifter

Tidskriften Arkiv använder en upphovsrättslicens från Creative Commons: Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 3.0 Unported (CC BY-NC-ND 3.0).

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) och statistikverktyget Google Analytics. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du neka webbplatsen att lämna en webbkaka och göra dig anonym för Google. Det kan innebära att vissa tjänster inte fungerar. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om våra dataskyddsriktlinjer.

 

Logga in