För läsare

     » Tidskriften Arkivs och Arkiv förlags e-postlista
     » Köp av nummer som bok och e-bok
     » Upphovsrättsskydd

Tidskriften Arkivs och Arkiv förlags e-postlista

Ett bra sätt att hålla sig uppdaterad om tidskriftens utgivning är att anmäla sig till Arkivs e-postlista.

Du får då ett meddelande varje gång en ny artikel eller ett nytt nummer publiceras. Du får också andra nyheter från tidskriften och från Arkiv förlag. Anmälda e-postadresser kommer endast att användas av tidskriften Arkiv och Arkiv förlag, och kommer inte att tillgängliggöras för andra personer eller ändamål. När du inte längre vill ha meddelanden är det lätt att avanmäla sig.

Du kan även följa tidskriften och förlaget genom att gilla oss på Facebook.

Köp av nummer som bok och e-bok

För dem som hellre vill läsa mellan pärmar eller anpassat för läsplattor släpps avslutade nummer som tryckta böcker och som e-böcker (i epub-format) på Arkiv förlag. Nummerutgåvorna distribueras genom de vanliga bokhandelskanalerna och är prissatta för att täcka sina produktions- och distributionskostnader. Om du är anmäld till vår e-postlista (ovan) får du förhandsinformation om när ett nummer släpps som bok och e-bok och rabatt vid beställning. De tryckta numren kan med fördel beställas direkt från förlagets webbutik till förmånliga priser.

Bibliotek, institutioner och andra organisationer med någorlunda fasta adresser som vill säkerställa att de får alla nummer som bokutgåvor hänvisas till information om biblioteksdistribution och stående order.

Upphovsrättsskydd

Tidskriften använder sig av en upphovsrättslicens från Creative Commons: Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 3.0 Unported (CC BY-NC-ND 3.0). Upphovsrätten delas mellan författarna och tidskriften Arkiv genom Arkiv förlag & tidskrift.

Den här upphovsrättslicensen innebär att det står tredje person fritt att läsa, ladda ner, kopiera, skriva ut, distribuera och sprida publicerade artiklar på följande villkor: källan måste anges (författare, titel, tidskriftens namn och nummer), verket får inte användas för kommersiella ändamål, verket får inte förändras eller bearbetas, och denna licens och dess bestämmelser måste följa med och förmedlas vidare.

Något kopieringstillstånd för att till exempel använda artiklarna i undervisning behöver alltså inte sökas så länge de ovan specificerade villkoren är uppfyllda. Citeringsrätten gäller som vanligt men är utökad till att gälla rätten att återge hela artiklar (för icke-kommersiella sammanhang så länge övriga villkor ovan är uppfyllda).

Det innebär att det förutom att länka till tidskriftens artiklar också står privatpersoner, organisationer och bibliotek fritt att tillgängliggöra och lagra artiklarna på egna webbsidor och i egna databaser så länge upphovsrättslicensen följs. Tidskriften Arkiv välkomnar alla insatser för att sprida våra artiklar och hjälper gärna till med att tillhandahålla den beständiga hyperlänk som pekar till varje artikel, efterfrågad metadata och annat som kan vara av intresse. Hör av dig till red@tidskriftenarkiv.se om du behöver hjälp med detta.

Läs mer om vad upphovsrättslicensen betyder för författare.

Om du har frågor om den här upphovsrättslicensen är det bara att kontakta tidskriften.Arkiv. Tidskrift för samhällsanalys | DOI: https://doi.org/10.13068/2000-6217 (beständig länk)

ISSN: 2000-6217 (elektronisk resurs) | ISSN: 2000-6225 (tryck)

Ansvarig utgivare och chefredaktör: Sven Hort | Kontaktuppgifter

Tidskriften Arkiv använder en upphovsrättslicens från Creative Commons: Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 3.0 Unported (CC BY-NC-ND 3.0).

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) och statistikverktyget Google Analytics. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du neka webbplatsen att lämna en webbkaka och göra dig anonym för Google. Det kan innebära att vissa tjänster inte fungerar. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om våra dataskyddsriktlinjer.

 

Logga in